3 fördelar med reklam i nyhetstidningar

Om du är jakt efter effektiva sätt att göra reklam och marknadsföra ditt företag har du kommit till rätt plats – speciellt om du driver ett nystartat företag. Att marknadsföra sig som småföretagare är essentiellt för att göra dina varumärken kända och öka försäljningen.

Du har många kanaler som radio, tv, internet och inte minst tidningar för att bedriva din marknadsföring. Av alla dessa kanaler är framförallt tidningar omåttligt populära eftersom de flesta gillar att läsa nyheter. Faktum är att över 80 procent av befolkningen läser tidningen någon gång, antingen digitalt eller i pappersformat. Att låna pengar för att investera i reklam är därför utan tvekan ett utmärkt sätt att nå potentiella kunder. På nätet hittar du många guider för att låna pengar och jämförelsesidor med de bästa lånen.

Med tanke på hur många som läser tidningen så presenteras här fördelarna med tidningsreklam, vilka är följande:

  • Mindre påträngande reklam.
  • Lojal kundbas.
  • Tillåter förändringar i sista stund.

Topp 3 fördelar du inte får missa

1. Mindre påträngande reklam. Rörliga banners och popup-annonser kan ibland upplevas som påträngande på nätet. Att placera en annons i tidningen är däremot inte alls lika påträngande, tvärtom brukar tidningsläsare leta aktivt efter reklam för att hitta erbjudanden och kuponger. Eftersom tidningens annonser är mindre påträngande kommer kunder få en mer positiva reaktion av din annons. De kommer att engagera sig och ta sig tid att titta närmare på vad din annons erbjuder.

2. Lojal kundbas. Folk som läser tidningen tillhör inte sällan en lojal kundbas som läst samma tidning i åratal. Genom att emellanåt placera dina annonser i samma tidning kan du på liknande sätt bygga positiva relationer med kunder.

3. Tillåter förändringar i sista stund. En fördel med tidningsreklam är att du får tid att göra ändringar i sista stund innan publicering. I vanliga fall kan reklamavdelningen göra din önskade förändring snabbt.