Gör din nyhetssajt mer kundorienterad med CRM

Om du driver en nyhetssajt eller planerar att lansera en så lever du i rätt tid. Tack vare den digitala utvecklingen och allt snabbare internethastigheter har det blivit lättare än aldrig förr att driva en nyhetssajt.

Med tanke på att nästan alla människor bär på en smart mobiltelefon med internetuppkoppling dygnet runt, så är möjligheterna till att nå potentiella kunder enorma. Den svåraste biten är dock inte att uppmärksamma folk om din nyhetssajt och göra den igenkänd på marknaden. Snarare är den svåraste biten att lyckas anpassa din nyhetssajt till dina kunders behov och bygga kundlojalitet. Konkurrensen är hård på marknaden och kommer inte ha mycket tålamod med din nyhetssajt om den uppfyller förväntningarna. Nyckeln till framgång är att skapa en kundorienterad nyhetssajt som sätter kundens behov framför andra behov i verksamheten.

Anpassa dina affärsmål och behärska ett antal färdigheter

Företag som är kundorienterade inser att verksamhetens framgång är beroende av om den tar hand om sina kunder. Det innebär att vara lyhörd och anpassa dina affärsmål till dina kunders behov allteftersom de förändras. Varje gång ett viktigt beslut ska fattas bör du överväga vilken effekt det kommer att få på dina kunder.

Att vara kundorienterad handlar om att bemöta dina kunder på ett bra sätt och behärska ett antal färdigheter:

  • Aktivt lyssnande.
  • Effektiv kommunikation.
  • Empati.
  • Flexibilitet att anpassa sig snabbt till kundernas behov.
  • Kundfokus.
  • Problemlösningsförmåga.

5 steg i hur du blir mer kundorienterad

Förutom att ha rätt inställning och behärska ett antal färdigheter behöver du också ha en plan. För att skapa en kundorienterad nyhetssajt finns det vissa strategier som anpassar sig till kundernas behov och preferenser. Detta säkerställer att du uppnår snabb tillväxt och bygger kundlojalitet. En beprövad strategi för att lyckas är att följa dessa fem steg:

1. Analysera kundens behov.

2. Samla in kunddata.

3. Var lättillgänglig.

4. Leverera proaktiv kundservice.

5. Se bortom köp och försäljning.

Till din hjälp för att följa dessa steg har du CRM som är en förkortning av Customer Relationship Management. Precis som namnet antyder är det ett system eller verktyg som hjälper företag att analysera kunddata och förbättra kundrelationer. Titta bara på Lime Technologies CRM-system som samlar, organiserar och analyserar kunddata automatiskt utan att du behöver lägga tid på att genomföra undersökningar och utskickslistor. Du får veta allt från vad dina kunder gillar och inte gillar till vad de söker efter och vad som saknas. Lime Technologies brinner för att förenkla företagens vardag och är en av Nordens ledande CRM-leverantörer som varit verksamma sedan 1990.

Boka in en demo hos Lime Technologies

Ditt första steg för att komma igång med CRM är att besöka Lime Technologies webbplats och boka in en demo. En av deras CRM-experter kommer skräddarsy en demo utifrån din unika behov, helt kostnadsfritt och utan dolda avgifter.

De kommer att utgå från din verksamhets utmaningar och hjälpa dig att:

  • Identifiera vilken typ av CRM-funktioner som du kan behöva.
  • Förklara hur deras lösningar kan anpassas efter verksamhetens processer.
  • Besvara frågor och funderingar om hur du väljer rätt CRM-system.

Gör ett besök hos Lime Technologies redan nu och passa på att kika närmare på produkterna Lime Go och Lime CRM.