Nyheter bidrar till förändring

Att nyheter i tidningar på webben eller i något av alla nyhetsflöden har gjort oss mer medvetna om saker i världen är ingen nyhet. Vi har också tillsammans kunnat förbättra saker i världen just för att nyheter och visandet av verkligheten gör oss medvetna. Detta har i sin tur gjort att vi människor gått ihop och kämpat för förändring. För utan dessa nyheter skulle vi inte få reda på så mycket fakta och annat som vi idag får. Hur skulle vi då veta att förändring behövs? Och hur skulle vi då tillsammans kunna gå ihop och kämpa?

Nu tar vi tillfället i akt och talar om de personer som man brukar säga att de ”lever under en sten”, eller inte vill veta av hur verkligheten ser ut. Låt säga att en artikel om djurplågeri någonstans i världen inklusive Sverige delas på sociala medier, kanske är det bara en artikel eller kan det också vara en namninsamling med förhoppning om förändring? Eller en artikel om hur hemskt barn har det i något land?

När du sett en sådan artikel i ett flöde eller kanske själv delat den tidigare, minns du förmodligen minst en person som skrev: ”Varför delas sådant här hemskt i mitt flöde?”, ”varför finns det här på internet, det ska inte synas här!!”. Dessa människor kan dessutom vända på det hela och ifrågasätta om du stöttar det hemska man nyss delat. Men sanningen är ju bara att man vill visa sanningen för andra, för att få en förändring. För det är ju nämligen så vi når det. Dessa människor behöver lära sig att förstå syftet och makten i att många blir medvetna om saker samtidigt genom att nyheter serveras. Det är ingen som gillar hemska saker, men man behöver öppna ögonen för att vara med och påverka. Eller hur?

Lösningen

Vi gör alla våra egna val. Men låt oss inse hur mycket mer medvetna vi är om saker och ting i Sverige och i andra länder runt om i världen just tack vare olika typer av nyheter. Hur skulle vi annars få reda på relevanta och viktiga saker, och så klart mindre viktiga saker också?

Man kan fortsättningsvis vara oense. Men som tur är finns det lösningar för oss alla. Den som inte vill se och bli medveten om hur verkligheten i världen ser ut, kan fortsätta blunda och bo under en sten. Eller gradera upp sig och ta bra blancolån och flytta ut i en skog utan folk och materiella saker som kan komma att förstöra livet som icke vetandes. Då slipper man få reda på saker. (Skämt åsido). Eller om man oftast är tacksam över att få veta hur det faktiskt ser ut i världen, köpa en ännu snabbare dator så att man får reda på de senaste nyheterna lite fortare. Vi borde vara tacksamma för att nyheter finns. För att det får vår värld att bli bättre. Vi får hjälpas åt och förklara det för dem som inte själva insett det ännu.