Nyheter avseende investering i fastigheter

Att investera pengar i något som har stor avkastning för att trygga ens framtid är det nog alla som en eller flera gånger tänker på i sitt liv. Så hur ska man då finna det rätta verktyget för att kunna säkerställa sig en tryggad framtid ekonomiskt?

Självklart är vanligt månadssparande en trygg och enkel lösning men som kanske inte ger de stora pengarna så fort. Såklart väljer många av oss att spara långsiktigt och det är en smart investering, men det finns faktiskt ännu mer smarta investeringar. Och då pratar vi om att investera i fastigheter.

I tidningsartiklar och även bloggar av olika slag finns det många rubriker när det gäller detta med att investera i egna fastigheter för att skapa sig en trygg framtid. Många tips och tricks finns att tillgå och i Expressen finns en bra artikel om olika tips. Det många kanske missförstår och tror är att investering i fastigheter enbart handlar om att redan vara rik på pengar för att kunna köpa fastigheter i flertal för att sedan sälja och tjäna in en förmögenhet. Detta är missvisande.

Att investera i fastigheter betyder även att en bra investering är att köpa sig sin egen bostad. Detta kan man göra med en kontantinsats på ett visst avräknat belopp och skjuta till resterande med ett bolån hos någon av alla banker som finns. En sådan affär är en mycket smart investering då en bostad hela tiden ökar i värde och är man duktig på att hålla den med omsorg eller att renovera upp den kan värdet mer än fördubblas tills man väljer att sälja sin lägenhet.

Många äldre som hela sitt liv bott i sin bostad i form av hus eller lägenhet sitter på en guldgruva rakt av då dessa människor oftast redan betalat sin skuld för lånat belopp och därmed kan sälja sin bostad med stor vinst. Därav har de tryggat sin pension och kan förutom att leva gott även ha utrymme ekonomiskt för att köpa sig en mindre och kanske mer bekvämt boende beroende på livssituation.

Detta är det ganska många som tänker på när man går in i ett bostadsköp. Man vill trygga upp sin framtid men kanske också sin pension då det är allmänt känt att pensionärer kan ha det knapert när man inte längre arbetar. Då är man nog glad att man gjorde just en investering i att köpa en bostad.

Att äga sin bostad gör att man också har en frihet som inte enbart kan jämföras med pengar. Man har även friheten att bestämma mer eller mindre till fullo hur ens hem ska ändras, byggas om eller till utifrån bygglovens ramar. Det är en frihet som är värt så mycket mer än bara ur den ekonomiska aspekten. Bor man i en hyrd bostad har man inte dessa rättigheter och dessutom är en hyrd bostad med tillhörande månadsavgift något man betalar till någon annan. En köpt bostad är pengar som man hela tiden betalar till sig själv och därför är en investering i en fastighet eller bostad en enorm trygghet för framtiden.